Dalyvaukite respublikiniame meno terapijos projekte „Žaidžiame meną“

Joana Tėvelytė
,
meninio ugdymo mokytoja ekspertė

Dalyvauti jame kviečia Kauno lopšelis-darželis „Vaivorykštė“. Šiuo projektu siekiame atkreipti dėmesį į tai, kad vaikams svarbu ne tik išmokti, bet ir pajausti, teisingai išreikšti, rasti pozityvų santykį su savimi, aplinka. Kurti meną ne dėl paveikslo, o dėl istorijos (naratyvo) ir proceso.

 

Projekto tikslas – paskatinti pedagogus kurti integruotas terapines ir menines veiklas, bendradarbiaujant meninio ugdymo (muzikos, dailės, šokio, judesio) mokytojams ir grupės pedagogams.

 

Svarbiausias veiklų rezultatas – ne sukurtas meno kūrinys, bet proceso metu padaryti atradimai ir pajautimai žaidžiant, kuriant, improvizuojant, džiaugiantis, liūdint, piešiant, grojant, šokant, kalbant. Pavyzdžiui, nusipiešti bilietą į „baimės karalystę“, įeiti į ją ir galiausiai pasakoti apie savo jausmus, potyrius, baimes. Sukurti tolerancijos miestą, bet ne parodai, o pasivaikščiojimui ir pokalbiui apie skirtumų įvairovę.

 

Projekto metu dalinsimės mūsų sėkmės ir nesėkmės istorijomis su kolegomis, meno terapijos veiklomis, kuriose integruota dailė, muzika, šokis ir teatras, žaidimas. Kartu kursime elektroninę, skaitmeninę knygą, kurioje bus pateiktos visos darbo su vaikais istorijos. Supažindinsime ir išmokysime, kaip sukurti su vaikais skaitmeninę animuotą pasakojimų knygą.

 

Kviečiame kolegas iš visos Lietuvos dalytis savo gerąja patirtimi, veiklomis, kuriose ypač svarbi paties vaiko saviraiška, kūrybinis, improvizacinis procesas, neužgožtas pedagogo. Rezultatas – laimingas, kuriantis, atviras, žaidžiantis meną vaikas!

Projektas vykdomas bendradarbiaujant su  Kauno švietimo ir inovacijų centru (KŠIC), Kauno dailės ugdytojų draugija. Sausio 11 dieną 13 val. vyks metodinis pristatymas. Registracija vyksta čia.

 

Projekto nuostatai

 

Laukiame kuriančių, mylinčių meną ir vaiko saviraišką mokytojų!

 

Išsamesnės informacijos apie projektą teirautis el. paštu joanatevelyte@gmail.com

 

Stebėti mano ugdymo veiklą galite Youtube kanale.

Mielai sutinkame pasidalyti „Švietimo naujienų“ svetainėje skelbiamais tekstais ir nuotraukomis, tik prašome nurodyti informacijos šaltinį ir autorius.