Karjeros diena „Juventoje“

Edita Valaitienė
,
„Juventos“ progimnazijos ugdymo karjerai konsultantė

Baigiantis metams „Juventos“ progimnazijoje vyko karjeros diena. Pagal sudarytą grafiką mokiniai dalyvavo virtualiuose susitikimuose: „Mainų programos ir tarptautinė savanorystė“, „Karjeros kūrimo principai“, „Per transporto logistikos technologijas – į karjeros galimybes“, kuriuose dalyvavo Šiaulių universiteto, Kauno technologijų universiteto bei Šiaulių valstybinės kolegijos atstovai.

 

Aštuntokai galėjo susipažinti su įvairiomis miesto gimnazijomis ir jų vykdoma veikla, virtualiai keliauti mokyklų koridoriais. Gimnazijų vadovai ir mokytojai atsakė į aštuntokams rūpimus klausimus. Simono Daukanto gimnazijos atstovai surengė nedidelį konkursą šios mokyklos istorijos tema. Susitikimą su gimnazijomis baigėme nuotaikingu ir nepaprastai linksmu Šiaulių universitetinės gimnazijos ambasadorės (taip ji prisistatė susitikimo metu) linkėjimu. Nors susitikimas vyko virtualiai, tačiau buvo labai realus savo emocijomis, dainomis, vaizdo klipais ir linksmais pokalbiais.

 

Pamokų metu mokiniai atliko įvairių užduočių. Vyresnieji kūrė plakatą jaunimo renginiui, „Karjeros minčių žemėlapį“, atliko įvairių testų, rašė rašinėlius. 5–6 klasių mokiniai sprendė kryžiažodį, dalyvavo viktorinoje „Profesijų pasaulyje“, atliko užduotį „Vardo galia“, piešė piešinį tema „Profesija, kuria žaviuosi“. Kartu su mokytojais žiūrėjo animuotą vaizdo įrašą „Keturi karjeros planavimo žingsniai“ ir jį aptarė.

 

Mūsų mažieji pradinukai skaitė pasakojimą „Vienos dienos istorija“, šiame kūrinyje bandydami surasti kuo daugiau profesijų atstovų. Mokiniai piešė piešinius „Mano tėvelių profesijos“, žiūrėjo ir aptarė animacinį filmuką „Kakė Makė ir jos profesijos. Ką pasakė Kakė Makė?“. Labai smagu, kad karjeros dienoje dalyvavo ir mokinių tėveliai. Mokytojos A. Dirginčienės vadovaujamoje klasėje karjeros pamoką surengė mama. Ji mažiesiems papasakojo savo darbo subtilybes keramikos srityje. Diena prabėgo nepastebimai greitai, dovanodama naujų pažinčių, susitikimų, žinių ir gražių emocijų.

Mielai sutinkame pasidalyti „Švietimo naujienų“ svetainėje skelbiamais tekstais ir nuotraukomis, tik prašome nurodyti informacijos šaltinį ir autorius.