Tradicinis įstaigos renginys „Susipažinkime – 2019“

Silvija Sipavičienė
,
Kauno l.-d. „Vaivorykštė“ direktorė

Rugsėjui skaičiuojant paskutiniąsias dienas, į Kauno lopšelyje-darželyje „Vaivorykštė“ vykusias naujokų „krikštynas“ sukviesta visa vaikų, tėvų ir mokytojų bendruomenė. Visi drauge sustoję į šilumos ratą, šiltai paspaudę vienas kitam ranką, susipažinę, per keliolika minučių susijungė į vieną didelę bendruomenę!

 

To dar nebuvo! Buvę įstaigos ugdytiniai (2007 m.), žaidžiantys futbolo komandoje „Tauras-Žalgiris“ (treneris Karolis Palaima), varžėsi su tėvų mėgėjų komanda „Vaivorykštė“! Jiems teisėjavo tarptautinės kategorijos futbolo teisėjas, mūsų lopšelio-darželio kūno kultūros mokytojas Gediminas Mažeika. Į aikštę futbolininkai išbėgo skanduodami: „Sveikame kūne – sveika siela“. Geltona kortelė nebuvo iškelta. Po baudinių serijos rezultatu 5–4 laimėjo „Tauras-Žalgiris“! Šios draugiškos rungtynės – tai mūsų akcija, skirta įrodyti, koks svarbus ir reikalingas kūno kultūros mokytojo vaidmuo ikimokyklinio ugdymo įstaigoje, o ypač tokioje, kuri daugiau nei 6 metai turi sveikatą stiprinančios mokyklos statusą.

Renginio dalyvių pasveikinti atvyko LR Seimo narys Lauras Stacevičius ir Seimo nario visuomeninis patarėjas Vladas Kaftaniukas. Jie atvežė vaikams dovanų knygų, o įstaigai – Lietuvos valstybinę vėliavą.

 

To dar nebuvo! Tik Slovėnijoje ir pas mus (Kauno lopšelyje-darželyje „Vaivorykštė“) vyko moliūgo galiūno konkursas-paroda. Slovėnijos moliūgas galiūnas svėrė tik 65,8 kg! Nedaug atsiliko ir mūsų vaikų šeimos: Pauliaus Kabišiaus užaugintas moliūgas svėrė 33,5 kg, Jūratės Lenkaitienės – 30 kg. Sudėjus 11 moliūgų svorius, mūsų moliūgas galiūnas sveria net 178,5 kg ir tai dar ne galutinis rezultatas.

Įstaigos galerijoje eksponuojami net 48 sukurti šedevrai, kuriuos kūrė vaikai su šeimomis iš moliūgų, panaudodami ir kitas daržoves bei gamtinę medžiagą. Apsilankykite pas mus!

 

Koncertavo buvę auklėtiniai, šokėjai (vadovė Silverija Gusaitė), lopšelio-darželio ansamblis (muzikos mokytoja Lijana Neverauskienė). Joana Tėvelytė pakvietė tėvus su vaikais į kūrybines dirbtuves.

Mielai sutinkame pasidalyti „Švietimo naujienų“ svetainėje skelbiamais tekstais ir nuotraukomis, tik prašome nurodyti informacijos šaltinį ir autorius.