Mokomės iš draugų

Aurelija Dirginčienė
,
Šiaulių „Juventos“ progimnazijos pradinių klasių mokytoja
Daina Jarušaitienė
,
N. Akmenės „Saulėtekio“ progimnazijos anglų k. mokytoja 

Praėjusį penktadienį visa Lietuva minėjo Laisvės gynėjų dieną. Ne išmintis ir Šiaulių „Juventos“ bei N. Akmenės „Saulėtekio“ progimnazijos pradinukai. Prieš tai visą savaitę vyko STEAM integruotos pamokos, kurios rėmėsi M. Nargėlaitės „Pasaka vaikams apie Sausio 13-osios įvykius“.

 

Į veiklą pakvietėme įsijungti ir Naujosios Akmenės „Saulėtekio“ progimnazijos pradinukus. Vaikai per anglų kalbos pamoką atliko STEAM bandymą. Lėkštutėje įpiltas pienas simbolizavo Lietuvą, centre įlašintas raudonas rašalas – pralietą Lietuvos gynėjų kraują. Ausų krapštukas, suvilgytas „Fairy”, mirktelėtas į „kraujo” centrą, išskleidė raudoną rašalą ir simbolizavo mūsų tautos stiprybę vienybėje. Vaikams šis bandymas paliko didelį įspūdį, tad buvo nuspręsta jį pakartoti namie su tėveliais.

 

 

Pasaulio pažinimo pamokoje kalbėta apie Sausio 13-osios istorinius įvykius bei pasekmes. Per muziką moksleiviai dainavo patriotines dainas, o dailės pamokos metu iliustravo skaitytą pasaką bei prisimintus istorinius įvykius. Vyko ir bendros nuotolinės 1a, 4a klasių (mokyt. I. Karskienė, A. Dirginčienė) bei „Saulėtekio“ pradinukų pamokos.

 

Aštuntą valandą ryto bendrai ant klasės palangių uždegtos žvakutės, o antros pamokos metu pasidalinta žiniomis, potyriais, nuveiktais darbais.

 

Pirmokai juventiškiai parodė pasakos iliustracijas planšetėse, dainavo. Mokytojos A. Dirginčienės ketvirtokai pristatė mokinių pagamintą devyngalvį slibiną, baltąją mešką bei kitos pasakos veikėjus. Suvaidino pasaką ir pademonstravo STEAM eksperimentą – vulkano išsiveržimą, kurio dėka įveikė drakoną. Dainavo apie Tėvynę. Saulėtekiukai pristatė savo bandymą, papasakojo, kaip sekėsi eksperimentuoti.

 

Džiaugiamės pavykusiomis veiklomis. Vyko ne tik STEAM ir mokomųjų dalykų integravimas, bet ir bendravimas, bendradarbiavimas, dalinimasis patirtimi ir naujomis idėjomis. „Saulėtekio“ progimnazijos mokytojos D. Jarušaitienė, J. Butnorienė kartu su 2a kl. mokiniais bei mūsų mokyklos 1a kl. (mokyt. I. Karskienė), 4a kl. mokiniai (mokyt. A. Dirginčienė) pradėjo ilgalaikį respublikinį projektą „Mokomės iš draugų“.

Mielai sutinkame pasidalyti „Švietimo naujienų“ svetainėje skelbiamais tekstais ir nuotraukomis, tik prašome nurodyti informacijos šaltinį ir autorius.