Moliūgiadienis

Spalio 25 dieną Kauno lopšelio darželio „Žingsnelis“ „Drugelių“ grupės vaikučius pakvietėme į kūrybinę laboratoriją „Moliūgiadienis“. Gausiai daržuose užderėjus moliūgams ir artėjant šalyje vis populiarėjančiam Helovynui, ugdytiniai buvo skatinami taikyti dar neišbandytas dailės technikas. Šiais metais vaikučiai moliūgų neskaptavo, tačiau rinkosi įvairias marginimo, dekupažo, spalvinimo technikas ir iš moliūgų kūrė vaikų taip mėgstamus personažus – „Minionus“.

 

 

Taip atsiskleidė ugdytinių unikalumas ir kūrybiškumas per pažintinę veiklą. Kūrybinių dirbtuvėlių metu pasirodė ir pats personažas – Minion‘as, kurį vaidino Kristina Saulevičienė. Kartu su juo darbas „virte virė“, o emocijos keitėsi ne tik ugdytinių veiduose, bet ir moliūguose. Baigę visus darbus kartu su personažu Minion‘u šokome, išdykavome bei visi džiaugėmės vaikų išradingumu ir kūrybingumu.

 

Kristina Saulevičienė, meninio ugdymo (muzikos) mokytoja metodininkė,

Viktorija Čeponytė, mokytoja,

Julita Leckienė, meninio ugdymo (dailės) mokytoja.

Mielai sutinkame pasidalyti „Švietimo naujienų“ svetainėje skelbiamais tekstais ir nuotraukomis, tik prašome nurodyti informacijos šaltinį ir autorius.