2020-uosius pradėjome sportuodami

Irena Žarnauskienė
,
Širvintų Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos fizinio ugdymo mokytoja metodininkė

Širvintų Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazija vykdo Sporto rėmimo fondo finansuojamą projektą „Sportuoju ir jaučiuosi vis geriau“. Projekto partneris – Širvintų rajono savivaldybės kultūros centras. Vykdant projekto veiklas, siekiama sportu stiprinti sveikatą, ugdyti bendruomeniškumo jausmą.

 

Sausio 2–3 d. gimnazijos sporto salėje vyko patirtiniai mokymai, per kuriuos aktyvaus suvokimo kontekste (žinios + praktika) seminarą apie TRX pakabinamus diržus Širvintų bendruomenės nariams vedė sporto ir sveikatingumo treneris Valdemaras Kavaliauskas. Mokymuose dalyvavo Širvintų rajono fizinio ugdymo mokytojai, treneriai, gimnazijos pedagogai, vadovai, mokinių tėvų atstovai, jaunimas. Teorinėje mokymų dalyje buvo kalbama apie sveikatinamąjį fizinį aktyvumą, praktinėje dalyje – dirbama su TRX treniruokliais. Mokymų dalyviai gavo ne tik konkrečių žinių ir patyrimo, kaip taisyklingai naudotis TRX treniruokliais, bet ir geros nuotaikos dozę.

Vykdant projektą, be TRX funkcinių treniruoklių, dar bus įsigyta smiginio įranga, gimnastikos svareliai, lankai, svarmenys. Nauja įranga bus naudojama gimnazijos bendruomenės sporto varžyboms organizuoti, aerobikos ir gimnastikos užsiėmimams, kūno kultūros pamokose.

 

Turime vilties, kad mūsų sporto salėje bus pilna sportuojančių žmonių, fizinio ugdymo pamokos bus patrauklios gimnazistams, o gimnazijos bendruomenės narių fizinis aktyvumas dovanos žmonėms gerą nuotaiką ir puikią savijautą.

Mielai sutinkame pasidalyti „Švietimo naujienų“ svetainėje skelbiamais tekstais ir nuotraukomis, tik prašome nurodyti informacijos šaltinį ir autorius.