Projektas „Sportas vienija”

Norime pakviesti Jūsų mokykloje besimokančius ir fizinę negalią turinčius vaikus dalyvauti Nyderlandų ambasados Lietuvoje kartu su Lietuvos kariuomene ir Nyderlandų sausumos pajėgomis organizuojamame renginyje „Sportas vienija”.

 

Renginio tikslas yra atkreipti dėmesį į karių, patyrusių negalią po karinės misijos, reintegracijos svarbą ir kurti tamprų ryšį tarp civilinės ir karinės bendruomenių, bei stiprinti Nyderlandų ir Lietuvos kariuomenių bendradarbiavimą įvairiose srityse.

 

Norint kurti atvirą ir solidarią visuomenę, svarbu įtraukti jaunąją Lietuvos kartą ir įkvėpti juos keisti mūsų valstybę. Šiuo renginiu ne tik skatinsime jaunuolius domėtis paralimpinėmis sporto šakomis ir išreikšti save aktyviose veiklose, bet ir sieksime įgalinti juos kurti teigiamą pokytį savo aplinkoje, bei susipažinti su Lietuvos ir Nyderlandų kariuomenės nariais iš arčiau.

Renginio data:

 

Birželio 15 d. (ketvirtadienis)

 

Renginio programa:

 

11:00- 13:00 – Meistriškumo kursai vaikams nuo 12 iki 18 metų. Kursų metu dalyviai kartu su paralimpiniais sportininkais galės išbandyti tokias sporto šakas kaip:

  • vežimėlių krepšinį (pristato Lietuvos vežimėlių krepšinio vyr. treneris Vytautas Skučas);
  • bočią (pristato Alytaus apskrities neįgaliųjų sveikatingumo ir sporto klubo „Alytupis“ prezidentas ir LNSF vykdomojo komiteto narys Rolandas Baranauskas)
  • vežimėlių tenisą (pristato Lietuvos neįgaliųjų teniso klubo treneris Andrius Liubinas).

 

13:30-15:00 – oficialus vežimėlių krepšinio mačas tarp Lietuvos ir Nyderlandų komandų.

 

Renginio vieta:

 

Jeep arena, Ozo g. 14A, Vilnius

 

SVARBU! Renginio dalyvių skaičius yra ribotas, todėl prašome iki birželio 9 dienos el. paštu milda@lntk.lt informuoti apie norinčių renginyje dalyvauti ir lydinčių asmenų skaičių.

 

Kilus klausimams prašome nedvejojant kreiptis nurodytais kontaktais

 

Organizatorių inf.

Mielai sutinkame pasidalyti „Švietimo naujienų“ svetainėje skelbiamais tekstais ir nuotraukomis, tik prašome nurodyti informacijos šaltinį ir autorius.