Kiekvienas mokytojas gali būti dizaineriu

Vilma Vilkytė-Žemaitaitienė
,
Vilniaus lietuvių namų Užsienio lietuvių švietimo skyriaus metodininkė, lietuvių kalbos mokytoja ekspertė

Ar teko girdėti apie dizaino programą Canva? Tai viena populiariausių dizaino kūrimo programų, skirta ne profesionaliems dizaineriams, o paprastiems mirtingiesiems. Ji puikiai pasiteisino dirbant klasėse su mokiniais, nuotolinėse pamokose, vedant seminarus, mokymus, organizuojant įvairius konkursus bei kuriant savo metodinę medžiagą.

 

Su Canva programa kiekvienas gali sukurti puikiai atrodančias iliustracijas, animacijas ir net vaizdo klipus, skirtus bet kurio dalyko pamokoms. Didelio mokslo ir išminties tikrai nereikia, mokytojai jau senai yra įvaldę įvairias pateikčių kūrimo metodikas ir platformas. Canva ypatinga tuo, kad Jūs nemokamai galite naudotis nepaprastai gausia dizaino, grafikos, medijų, schemų, elementų, fonų, šriftų, dydžių, formų pasiūla.

 

Keli pavyzdžiai, kur galite panaudoti programą pedagoginėje veikloje.

  1. Kurti nuoseklių pamokų ciklus:

  1. Mokiniai ir patys mokytojai gali čia ruošti savo pranešimus:

  1. Pasidalinus su mokiniais ekrano nuoroda tiesiogiai dirbti pamokoje (atskira skaidrė skirta vis kitam mokiniui):

  1. Sukurti unikalią metodinę medžiagą savo mokiniams, pateiktoje nuotraukoje matyti klasėje esanti magnetinė siena-lenta, ant jos sukabinta medžiaga parengta naudojant aptariamą platformą:
  1. Kurti įvairius plakatus, atvirukus, vaizdo klipus:

Svarbi detalė – mokytojai šia svetaine gali naudotis nemokamai, taip pat tai savotiška talpykla – jūs nebūtinai privalote medžiagą atsisiųsti, ji gali likti ir platformoje – bus išsaugota.

Mielai sutinkame pasidalyti „Švietimo naujienų“ svetainėje skelbiamais tekstais ir nuotraukomis, tik prašome nurodyti informacijos šaltinį ir autorius.