Sėkmingas Kauno miesto bendradarbiavimas su Hiratsuka

Eglė Stremauskienė
,
Kauno švietimo inovacijų centro metodininkė

Spalio 20 d. vyko virtualus susitikimas su partneriais iš Hiratsukos. Susitikime dalyvavo Kauno miesto savivaldybės Užsienio ryšių skyriaus vedėja Lina Duobaitė, Hiratsukos miesto savivaldybės atstovai ir Kauno švietimo inovacijų centro direktorė Rasa Bortkevičienė. Susitikimo tikslas buvo aptarti tolesnį miestų bendradarbiavimą ir jį stiprinti.

 

 

Kauno ir Hiratsukos miestų partnerystė, užsimezgusi 2017 m., stiprinama ir plėtojama iki šiol. 2018 m. pasirašytas bendradarbiavimo ketinimo protokolas, daugybė prasmingų ir inovatyvių kartu su Hiratsuka įgyvendintų renginių ir nuolat plečiamos veiklos įrodė, kad miestai stengiasi nuolat stiprinti partnerystę. Kauno ir Hiratsukos miestų vadovų nuomone, atrasti sąlyčio taškai ir matoma ilgalaikė perspektyva skatina teikti bendradarbiavimo sutarties projektą miesto tarybai. Pritarus Kauno ir Hiratsukos miestų taryboms, bendradarbiavimo sutartį tarp Kauno ir Hiratsukos planuojama pasirašyti 2023 m. rudenį.

Mielai sutinkame pasidalyti „Švietimo naujienų“ svetainėje skelbiamais tekstais ir nuotraukomis, tik prašome nurodyti informacijos šaltinį ir autorius.