Kūrybiškumo pamoka

2019–2020 m. m. kūrybiškų Alytaus Putinų gimnazijos mokinių Ia klasė (dabar – IIIa kl.) turėjo unikalią galimybę atsiskleisti jauniesiems talentams. Tai padaryti jiems padėjo neįprasta pamoka – kūrybinio ugdymo valanda (KUV). Šią išskirtinę patirtį – KUV pamokas – tuometės Ia klasės mokiniai užfiksavo vaizdo įraše, kurį išsiuntė į Kūrybingumo mokyklos konkursą. Kūrybingumo mokykla išrinko šio vaizdo įrašo autorius konkurso nugalėtojais ir apdovanojo Vilniaus universiteto prizais bei galimybe kūrybiškų mokinių klasei susitikti su Kūrybingumo mokyklos lektoriais Tomu ir Kristupu. Susitikimas dėl pandemijos įvyko tik šiais mokslo metais. Ilgai laukta galimybė gyvai pabendrauti su Kūrybingumo mokyklos įkūrėjais atsipirko su kaupu – mokiniai turėjo įkvepiančią, įspūdžių kupiną dieną!

 

Rosita Meiluvienė

2019–2020 m. m. Ia kl. auklėtoja

 

Gruodžio 10 d. vykome į Vilnių, kur mūsų laukė įdomios veiklos. Susitikome su Kūrybingumo mokyklos lektoriais Tomu ir Kristupu, su jais vyko įdomūs pokalbiai apie ateities planus, pomėgius. Aplankėme naują Istorijų muziejų. Labiausiai sudomino Egipto mumijos ir paroda apie lietuvių kilmės archeologę Mariją Gimbutienę. Žiūrėjome įvairius filmus kino teatre, sužinojome daug ką apie filmų montavimą. Aplankėme Vilniaus eglutę ir pasivaikščiojome po Vilniaus senamiestį.

 

Raminta Šukevičiūtė

IIIb kl. mokinė

 

Susitikimas su lektoriais Tomu ir Kristupu praėjo tikrai gana greitai, nes jie įdomiai mus įtraukė į veiklas. Kino teatre „Pasaka“ žiūrėjome ir aptarinėjome skirtingus animacinių filmukų tipus. Kiekvieną animaciją įvertinome ir aptarėme. Taip pat sudomino archeologijos ekspozicijos dalis iš Egipto laikų – mumijos, visokiausi modeliukai ir kiti eksponatai.

 

Paulina Krisiulevičiūtė

IIIb kl. mokinė

 

Su trečiųjų klasių mokiniais gavome nuostabią dovaną – apsilankymą Vilniuje. Susitikome su Kūrybingumo mokyklos įkūrėjais Kristupu Saboliumi ir Tomu Ramanausku. Mūsų laukė privati ekskursija po Lietuvos nacionalinio muziejaus Istorijų namus. Ten apžiūrėjome Marijos Gimbutienės parodą, dalyvavome privačiame kino seanse. Diena praėjo puikiai.

 

Eglė Bunzienė

III klasių kuratorė

Mielai sutinkame pasidalyti „Švietimo naujienų“ svetainėje skelbiamais tekstais ir nuotraukomis, tik prašome nurodyti informacijos šaltinį ir autorius.