Projektas „Švarių rankų svarba“

Natalija Zabolevičienė
,
l.-d. „Atžalėlės“ vyr. mokytoja

Labai gera matyti, kai vaikai nuolat rodo iniciatyvą sužinoti, pamatyti, patirti vis kažką naujo. Todėl net nekyla abejonė ar verta organizuoti arba dalyvauti įvairaus pobūdžio projektuose. Kiekvienas projektas padeda man, kaip mokytojai brandinti vaiką mokyklai, organizuojant vaikams patrauklų ugdymo procesą, panaudojant įvairias ugdymo formas, ieškant alternatyvių ugdymo būdų.

 

Ši kartą kartu su „Bitučių“ grupės ugdytiniais dalyvavome organizuojamame projekte: „Švarių rankų svarba“. Šio projekto dėka ugdytiniai sužinojo kodėl taip svarbu rūpintis rankų higiena. Kartu sugalvojome pirštų istoriją ir ją aptarėme.

 

Kartą gyveno penki broliai: stiprūs, sveiki ir laimingi.                    

Jie puikiai atlikdavo savo darbus:

Pirmas pjovė auksinius kviečius.

Antras malė balčiausius miltus.

Trečias kepė kvapnius pyragus.

Ketvirtas važiavo pas savo draugus.

Penktas organizavo linksmus žaidimus.

 

Taip pat „Bitučių“ grupės ugdytiniai suprato, kad asmens higiena padeda saugoti ir stiprinti jo sveikatą. Rankos yra judriausios kūno dalys, todėl jų higiena yra viena iš pagrindinių prevencinių priemonių, padedančių apsaugoti save ir visus šalia esančius nuo infekcijų, plintančių kontaktiniu būdu.

 

Rankų plovimas – procesas, reikalaujantis kruopštumo, atidumo, kurių vaikams kartais pritrūksta. Todėl dalyvavimas projektuose yra vienas iš būdų priminti vaikams apie tai, kaip taisyklingai rūpintis rankų higiena.

 

Vaikai – labiausiai pažeidžiama visuomenės dalis. Suaugusių žmonių požiūris į sveikatą formuojasi vaikystėje, todėl svarbu, kad sveikos gyvensenos įgūdžiai būtų diegiami nuo pat mažumės. Tai turi tapti natūraliu gyvenimo būdu. Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, daugelio sergamumo ir mirtingumo atvejų tarp vaikų ir jaunų žmonių galima išvengti.

Mielai sutinkame pasidalyti „Švietimo naujienų“ svetainėje skelbiamais tekstais ir nuotraukomis, tik prašome nurodyti informacijos šaltinį ir autorius.