Velykos Panevėžio lopšelyje-darželyje „Papartis“

Gražina Guobužienė
,
Panevėžio l.-d. „Papartis“ mokytoja metodininkė

Kartu su gamtos atbudimu į mūsų duris pasibeldė graži krikščioniška šventė – šv. Velykos Šiuo metu dėl koronaviruso susidariusi situacija keičia gyvenimo ritmą ir tradicijas, todėl ir gražiausios pavasarinės šventės buvo rengiamos kieme. Panevėžio lopšelis-darželis „Papartis“, bendradarbiaujantis su Panevėžio Elenos Mezginaitės viešąja biblioteka, sulaukė Velykų Bobutės –darbuotojos Henrietos Slivkienės, kuri vedė velykinį edukacinį užsiėmimą. Jo metu „Voveriuko“ grupės vaikai buvo supažindinti su Velykų šventės tradicijomis bei papročiais, margučių marginimo būdais ir net jų reikšmėmis. Bobutė papasakojo seną legendą apie Žemės susikūrimą, paskaitė iš V. V. Lansbergio knygelės kelias kiaušinių pasakaites. Vaikams tai suteikė džiugių emocijų, žinių ir netikėtų staigmenų. Po renginio vaikai kūrė savo simbolius ir juos interpretavo remdamiesi išgirsta informacija. „Voveriuko“ grupės ugdytiniai dalyvavo parodoje „Sodinu daigelį, auginu medelį“, jų darbeliai eksponuojami Panevėžio Elenos Mezginaitės viešojoje bibliotekoje.

Lopšelio-darželio „Papartis“ ugdytiniai kartu su mokytojomis dalyvavo sporto pramogoje „Velykų kiškių bėgimas 2021“. Masinio bėgimo metu pajuto fizinio aktyvumo teikiamą džiaugsmą. Tegul su ateinančiu pavasariu sklinda gera šventinė nuotaika, džiugi Velykų dvasia atgaivina, padrąsina bei apdovanoja naujomis jėgomis“.

Mielai sutinkame pasidalyti „Švietimo naujienų“ svetainėje skelbiamais tekstais ir nuotraukomis, tik prašome nurodyti informacijos šaltinį ir autorius.