Respublikinė pradinių klasių mokinių anglų kalbos konferencija

Zita Urbietienė
,
anglų kalbos mokytoja

Kas yra laimė ir kur ją galima rasti? Šis klausimas domino pradinių klasių mokinukus, panorusius dalyvauti respublikinėje pradinių klasių mokinių praktinėje-pažintinėje anglų kalbos konferencijoje „I am so happy“ (liet. ‚Aš toks laimingas“), kurią organizavo Šiaulių rajono Ginkūnų Sofijos ir Vladimiro Zubovų mokykla.

 

Laimė – tai ne žaislas, kurį galima paliesti. Ir ne aitvaras, kurį galima pagauti ar laikyti pririšus. Laimė nėra kamuolys, kurį būtų galima pamėtėti draugui… Tačiau laimę galima pamatyti kiekvieno žmogaus akyse, jei jis tikrai yra laimingas.

 

Ketvirtojoje pradinių klasių mokinių anglų kalbos konferencijoje šiemet dalyvavo mokiniai iš Šiaulių, Klaipėdos, Joniškio, Mažeikių, Kelmės, Radviliškio miestų bei rajonų mokyklų. Neįprasta šalies situacija, netradicinė buvo ir ši konferencija, vykusi nuotoliniu būdu. Kasmet keitėsi konferencijos pavadinimas, tačiau tikslas liko tas pats – ugdyti mokinių gebėjimą kalbėti anglų kalba prieš auditoriją, sudaryti galimybę mokiniams bendrauti ir pristatyti save, skatinti domėjimąsi muzika, sportu, plėsti pomėgių spektrą.

 

Pradinukai dalijosi savo laime. Vieni sakė, jog didžiausia laimė yra gyventi laimingoje šeimoje, keliauti, skaityti, kiti teigė, jog yra laimingi sportuodami, muzikuodami ar kurdami nuostabius meno kūrinius. Kiti teigė, jog laimė yra lyg dėlionė, sudėta iš daug skirtingų detalių. Puikūs pristatymai keitė vienas kitą – skambėjo muzika ir dainos, nuostabą kėlė šokio ir gimnastikos pasirodymai, o puikios anglų kalbos žinios džiugino konferencijos dalyvius ir mokytojus.

 

Konferencijoje dalyvavo 46 mokiniai iš 21 mokyklos, buvo perskaityti 39 pranešimai. Tikime, jog susitiksime ir kitais metais – paaugę, patobulėję ir tokie pat laimingi, kaip ir šiais metais.

Mielai sutinkame pasidalyti „Švietimo naujienų“ svetainėje skelbiamais tekstais ir nuotraukomis, tik prašome nurodyti informacijos šaltinį ir autorius.