Mokinių eitynės partizanų vadui Adolfui Ramanauskui-Vanagui pagerbti

Šiandien Vilniaus Antakalnio gimnazijoje (Antakalnio g. 29) vyks pilietiškumo savaitės „Neleiskime, kad atmintis pražūtų“ baigiamasis renginys, skirtas Lietuvos Laisvės Kovos Sąjūdžio ginkluotųjų pajėgų vado Adolfo Ramanausko-Vanago 100-osioms gimimo metinėms paminėti.

 

Partizanų atminimas yra labai svarbus, nes primena, kad niekas net ir pačiomis kritiškiausiomis akimirkomis negali atimti iš mūsų laisvės apsispręsti gyventi tiesa ar melu, pasiaukoti ar paaukoti kitą, mirti laisviems su ginklu rankoje ar gyventi pavergtiems. Kokie žmonės pasirinko partizano kelią? Ar lengvas buvo šis pasirinkimas? Kaip jie kovojo? Koks šios kovos istorinis, politinis ir moralinis palikimas? Kuo jis mums svarbus? Kodėl pokario pasipriešinimas ir jo vadai yra tokie svarbūs šiandieniniuose informaciniuose ir hibridiniuose karuose? Į šiuos ir kitus konceptualius klausimus visą savaitę atsakymų kartu su ekspertais ieškojo mokiniai ir mokytojai. (Visos savaitės renginių programa – www.antakalniovm.vilnius.lm.lt/.)

 

Baigiamajame renginyje (šiandien 11 val.) bus apibendrinta visa pilietiškumo savaitė. Renginyje pasisakys ir savo knygą pristatys Seimo narys, istorikas Arvydas Anušauskas. Dalyvaus Adolfo Ramanausko-Vanago dukra Auksutė Ramanauskaitė-Skokauskienė, Dainavos krašto partizanas Juozas Jakavonis-Tigras ir kiti garbūs svečiai.

 

Pilietiškumo savaitės „Neleiskime, kad atmintis pražūtų“ kulminacija – baigiamojo renginio dalyvių eitynės į Antakalnio kapines partizanų vadui Adolfui Ramanauskui-Vanagui pagerbti. Eitynių pradžia 13.50 val. Kviečiame dalyvauti.

 

Daugiau informacijos: Ronaldas Račinskas, Komisijos vykdomasis direktorius, tel. 8 698 42 330.

Mielai sutinkame pasidalyti „Švietimo naujienų“ svetainėje skelbiamais tekstais ir nuotraukomis, tik prašome nurodyti informacijos šaltinį ir autorius.