Kalėdos su futbolo kamuoliu

Lina Kozienė
,
ikimokyklinio ugdymo mokytoja fiziniam ugdymui
Marius Zoza
,
judesio korekcijos specialistas

Artėjant gražiausioms metų šventėms Kalėdoms, gruodžio 9 dieną Mažeikių rajono ikimokyklinių įstaigų pedagogai ir ugdytiniai rinkosi į sporto renginį „Kalėdos su futbolo kamuoliu”, paminėti Tarptautinės futbolo dienos. Renginio tikslas – suburti kuo daugiau vaikų į organizuotą laisvalaikio praleidimą žaidžiant futbolą, suteikti vaikams ir jų tėveliams teigiamų emocijų, sudominti vaikus futbolo žaidimu ir pasiūlyti lankyti treniruotes.

 

Į Mažeikių futbolo akademijos dirbtinės žolės aikštę sugužėjo mažieji futbolininkai ir pedagogai, pasipuošę nykštukų kepurytėmis. Sporto šventė prasidėjo renginio dalyvių eitynėmis ir nuotaikinga mankšta, kurią pravedė moksleivės iš Gabijos gimnazijos. Smagu buvo stebėti, kaip vaikai azartiškai atliko estafetes su futbolo elementais. O po to užvirė tikros aistros futbolo aikštėje. Netrūko nei juoko, nei emocijų žaidžiant mažųjų futboliuko žaidimą, kur kiekvienas galėjo išbandyti savo jėgas: pasijusti tikru futbolininku, jausti atsakomybę už draugą, žaisti pagal savo gebėjimą. Dauguma ugdytinių lanko futbolo treniruotes, todėl kamuolį vaikai po aikštelę varinėjo energingai, pasitikėdami savo jėgomis. Gera nuotaika, kalėdinė atmosfera neleido liūdėti nė vienam šventės dalyviui, nes Kalėdų Senelis viską girdėjo ir matė, todėl atskubėjo į sporto salę nešinas didžiuliu maišu, pilnu futbolo kamuolių. Visi dalyviai buvo apdovanoti simbolinėmis dovanėlėmis: taurėmis, futbolo kamuoliais, padėkomis, kurias įsteigė Mažeikių FK „Atmosfera”, Mažeikių savivaldybės Sporto ir švietimo skyrius.

 

Renginyje dalyvavo vaikai iš dvylikos rajono ikimokyklinių ugdymo įstaigų: lopšelių-darželių „Buratinas”, „Jurginėlis”, „Bitutė”, „Linelis”, „Giliukas”, „Saulutė”, „Žilvitis”, „Delfinas”, „Berželis”, „Gintarėlis”, „Eglutė”, darželio-mokyklos „Kregždutė.” Renginį organizavo Mažeikių FK „Atmosfera”, lopšelio-darželio „Bitutė” mokytojas metodininkas Marius Zoza, lopšelio-darželio „Žilvitis” ikimokyklinio ugdymo mokytoja fiziniam ugdymui Lina Kozienė.

Mielai sutinkame pasidalyti „Švietimo naujienų“ svetainėje skelbiamais tekstais ir nuotraukomis, tik prašome nurodyti informacijos šaltinį ir autorius.