Metodinė konferencija „Projektas – galimybė mokytis kitaip“ Nemenčinės Gedimino gimnazijoje

Inga Stankevičienė, Justina Zacharevič
,
Nemenčinės Gedimino gimnazijos anglų kalbos mokytojos, konferencijos organizatorės

Projektas – galimybė mokytis kitaip. Tai proga pristatyti save, savo šalį ir jos kultūrą, domėtis ir tyrinėti, atrasti naujų, nematytų, nepatirtų dalykų. Šį mokymo(si) metodą naudojantys mokytojai ir mokiniai birželio 4 d. dalyvavo metodinėje konferencijoje, kurią organizavome mes, Vilniaus r. Nemenčinės Gedimino gimnazijos anglų kalbos mokytojos Inga Stankevičienė ir Justina Zacharevič. Per konferenciją mokiniai ir mokytojai dalijosi patirtimi, įžvalgomis, patarimais ir projektinio darbo nauda. Dauguma dalyvių pripažino, kad projektas dažnai tampa iššūkiu, tačiau, net ir susidūrę su sunkumais, po kurio laiko į juos žvelgia kaip į išmoktas pamokas, suteikusias naujos patirties.

 

Konferencijos tikslas buvo keistis gerąja projektinės veiklos patirtimi, pristatyti projektų teikiamą naudą, viešinti įvairių fondų lėšomis finansuojamų projektų indėlį į švietimo kokybės gerinimą. Tai buvo puiki proga bendradarbiauti ir diskutuoti aktualiomis temomis, skleisti projektinę patirtį ir keistis vertingomis idėjomis.

Konferencijos šeimininkai pristatė „Erasmus+“ projektą „EESTEAM“ ir inovacijų laboratorijos, politikos tyrimų ir analizės instituto projektą „Demokratijos paieškos“.

 

Vilniaus Užupio gimnazija pristatė įgyvendinamus „Erasmus+“ projektus „Smart Classrooms Smart Students“ ir „Better Professional Life“. Kalvelių Stanislavo Moniuškos gimnazijos anglų kalbos mokytoja Gražina Čerešniovaja dalijosi „Kūrybiškumą lavinančio integruoto anglų kalbos ir menų projekto“ patirtimi. Maišiagalos Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo gimnazijos anglų kalbos mokytoja Sigita Šližauskaitė ir jos mokiniai apie vykdytus projektus kalbėjo anglų kalba. Jie papasakojo, kaip sekėsi įgyvendinti „Erasmus+“ projektą „CLIL lessons – fun for ALL?“ ir „eTwinning“ projektą „Debatai online“. Vilniaus Jono Pauliaus II gimnazijos anglų kalbos mokytoja Barbara Molis mokė atsakingai keliauti, dalydamasi „Erasmus+“ projekto „Responsible Traveller Values Diversity of People, Cultures and Environments“ akimirkomis. Ta pati mokytoja Zujūnų gimnazijoje vykdė „Erasmus+“ projektą „Youth Exchange: Say Stop To Bullying“. Eitminiškių gimnazijos informacinių technologijų mokytoja Svetlana Sčastnaja su mokiniais pristatė du „Erasmus+“ projektus: „Saugok mūsų resursus“ ir „Būk sveikas, būk aktyvus“. Giedraičių Antano Jaroševičiaus gimnazijos mokiniai papasakojo apie „Erasmus+“ projektą „Medijos. Draugystė“. Nemenčinės Konstanto Parčevskio gimnazijos anglų kalbos mokytoja Jelena Tuminska su mokiniais dalijosi patirtimi, įgyta vykdant „Erasmus+“ projektus „Incubator for Future European Entrepreneurs“ (verslumo ir savanorystės ugdymas) ir „Birds without Borders“ (pilietiškas ir empatiškas jaunimas).

 

Konferencija suteikė galimybę pasidalyti patirtimi ir įkvėpė naujiems darbams.

Mielai sutinkame pasidalyti „Švietimo naujienų“ svetainėje skelbiamais tekstais ir nuotraukomis, tik prašome nurodyti informacijos šaltinį ir autorius.