Sveikos gyvensenos projektas „Romuvos“ progimnazijoje „Sportas ir aplinka“

Violeta Budrienė
,
fizinio ugdymo pedagogė

Dvi kovo pirmąsias savaites „Romuvos“ progimnazijoje vyko tradicinis 6-tų klasių mokinių integruotas projektas „Sportas ir aplinka“, skirtas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai, todėl pavadintas „Laisvoje Tėvynėje – sveiki mokiniai“.

 

Nepabūgę iššūkių, šiais metais renginį perkėlėme į virtualią erdvę. Projektas vyko integruojant fizinio ugdymo, dailės, technologijų, gamtos ir žmogaus mokomuosius dalykus. Penkios šeštokų klasės pasidalino į grupes ir dalyvavo įvairiose veiklose. Fizinio ugdymo rungtyse dalyvavo po 3 berniukus ir 3 mergaites iš kiekvienos klasės. Sportininkai varžėsi atlikdami atsilenkimus, atsispaudimus ir pritūpimus per 30 sek. Gamtos mokytoja parengė testą apie sveiką gyvenseną, kurį atlikdami visi dalyviai turėjo galimybę pasitikrinti savo žinias apie sveiką gyvenimo būdą. Technologijų mokytojos kvietė mokinius pamokų metu diskutuoti apie sveiką mitybą, jos naudą žmogaus organizmui. Mokiniai, laikydamiesi saugos reikalavimų, gamino sveikus patiekalus, o pagaminę juos fotografavo. Kadangi šeštokai buvo skatinami kūrybiškai atlikti užduotį, jų patiekalai išsiskyrė spalvine gama, daržovių įvairumu, įvairių maisto produktų suderinamumu. Stengiamasi mokinius paskatinti atkreipti dėmesį į visavertę mitybą ir pagalvoti, kodėl verta maitintis subalansuotu maistu. Vykdant projekto užduotį dailės pamokose, mokiniams reikėjo savo namuose surinkti sveiką gyvenimo būdą įrodančius daiktus, maisto produktus. Iš jų sudėti gražią kompoziciją, pridėti mūsų tautiškumą atspindinčius akcentus ir sukurtą natiurmortą nufotografuoti. Šis projektas ne tik ugdo sveikos gyvensenos įgūdžius, bet ir lavina mokinių kūrybiškumą. Sveikiname ne tik nugalėtojus, bet ir visus dalyvavusius projekte. Smagu buvo pasimatyti, pasivaržyti ir kažką naujo sužinoti.

 

 

Nuotraukos: Violetos Budrienės

Mielai sutinkame pasidalyti „Švietimo naujienų“ svetainėje skelbiamais tekstais ir nuotraukomis, tik prašome nurodyti informacijos šaltinį ir autorius.