Skonio niekas nemoko

Auksė Michailinaitė

Kaip žinoma, naujas vaikų maitinimo organizavimo aprašas sukėlė nemažai nerimo mokyklų bendruomenėse. Kaip maitinti mokyklinukus, kad būtų ne tik skanu, bet ir sveika? Kokie produktai tam patys tinkamiausi? Ar alyvuogių aliejus gali rasti kelią į Lietuvos mokyklų valgyklas? Į šiuos ir dar daugelį klausimų Vilniaus „Genio“ progimnazijos septintokams atsakymų padėjo ieškoti alyvuogių aliejaus specialistas, knygų autorius Paulius Jurkevičius. Jis kartu su žmona Jurga ką tik atvyko iš saulėtos Italijos, kurioje gyvena, mokiniams surengė aliejaus degustavimo pamoką.

 

„Skonis – vienintelis dalykas, dėl kurio ginčijamasi. Deja, skonio niekas nemoko“, – sakė svečias. Mokiniai degustavo 2 aliejaus rūšis, turėjo išrinkti, kuris spaustas ūkyje, o kuris – pramoninės gamybos. Smagu, kad daugelis vaikų atskyrė aukštos kokybės produktą.

Degustacijoje dalyvavęs mokyklos direktorius Rimantas Remeika, visuomenės sveikatos specialistė Ieva Paulikaitė, mokyklos valgyklos vedėja Rūta Sorakaitė pripažino, kad vaikų maitinimo tvarkos pokyčiai nėra lengvi, tačiau būtini. Ir įmanomi. Ypač, kai į pagalbą bendruomenei ateina specialistai.

 

„Genio“ progimnazija – buvusi pradinė mokykla, nuo 2016 m. rugsėjo 1-osios pradėjusi dirbti pagal pagrindinio ugdymo pirmosios pakopos programą. Mokyklos išskirtinumas – individualizuotas ugdymas, veikla organizuojama per tris filialus.

Paulius Jurkevičius – žurnalistas, gastronomijos publicistas, devynių knygų autorius.

Mielai sutinkame pasidalyti „Švietimo naujienų“ svetainėje skelbiamais tekstais ir nuotraukomis, tik prašome nurodyti informacijos šaltinį ir autorius.