Prasideda „Erasmus+“ projektas virėjo profesijos studentams

Tomas Vilčinskas

Kultūros paveldas yra daugiau nei praeities istoriniai paminklai. Norint šią mintį paskleisti plačiau tarp kulinarijos studentų, buvo parengtas naujas tarptautinis projektas „Cook Your Future“. Juo siekiama parodyti, kad kulinarijos tradicijos, seni receptai ir virimo būdai yra svarbi mūsų kultūros dalis, nusipelniusi būti prisiminta ir puoselėjama ateities kartų. Per projektą bus sukurta naujų darbo vietų, o kultūra atsiskleis kaip kūrybinių naujovių varomoji jėga.

Projektas skirtas profesinių mokyklų viešbučių ir virėjų sričių studentams bei šiame sektoriuje dirbantiems profesijos mokytojams, kurie turės galimybę įgyti naujų kompetencijų ir taip sustiprinti profesinio mokymo darbo tinklo pasaulį. Taip pat orientuojamasi į maitinimo sferos įstaigų (restoranų, maisto sunkvežimių, vietos valdžios institucijų ir t. t.) darbuotojų įsitraukimo į kultūrinį paveldą didinimą.

 

Studentai pasiūlys naujoviškus būdus, kaip prikelti kulinarines tradicijas, senus receptus, užmirštus regioninius ingredientus ir tradicinį maistą. Taip pat „Cook Your Future“ dėmesys skiriamas šalių ekonomikai gerinti. Be naujai kuriamų darbo vietų, branginant kultūrinį paveldą, ekonomika bus gerinama ir šalių regionuose. Kaip žinoma, kulinarinį paveldą puoselėjančios vietos, kuriose galima paragauti senovinių vietinių patiekalų, yra pagrindiniai lankytini turistų objektai.

Be to, studentai aktyviai ieškos kulinarinių tradicijų, senų receptų ir tradicinių virimo būdų. Vėliau jie, atnaujinę senovinius receptus ir integravę kulinarines naujoves, pateiks savo siūlymus regioniniams restoranams ir įmonėms. Būsimi virėjai susitiks ir su savo kolegomis iš užsienio darbui grupėmis, diskutuos apie galimybes modernizuoti kulinarines tradicijas, naudojant šiuolaikines tendencijas ir technologijas.

Kitas ne mažiau svarbus projekto tikslas – kuriamas tiltas tarp kartų. Tikimasi, kad jaunoji karta geriau supras vyresniąją kartą, pažins ją per žinias apie receptus, virimo tradicijas, istorijas, o vyresnioji karta – geriau įsisąmonins tarp jaunimo paplitusias maisto gamybos tendencijas.

 

„Cook Your Future“ partneriai: CETEX (Ispanija), „EOLAS S.L.“ (Ispanija), Fryzijos koledžas (Nyderlandai), „Hekwerk“ (Nyderlandai), „Momentum Marketing Services“ (Airija), Kauno statybos ir paslaugų mokymo centras (Lietuva), „Open Education Community“ (Belgija). Projektas jau prasidėjo ir tęsis iki 2020 m. spalio 31 d.

Mielai sutinkame pasidalyti „Švietimo naujienų“ svetainėje skelbiamais tekstais ir nuotraukomis, tik prašome nurodyti informacijos šaltinį ir autorius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *