Apie sveiką mitybą iš virtuvės šefo lūpų

Akmenės r. Papilės Simono Daukanto gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriuje „Kregždutė“ vykdomas projektas „Noriu būti sveikas, aktyvus, saugus“. Visų mūsų bendras tikslas yra sveikas vaikas, tad svarbu ne tik teoriškai, bet ir praktiškai nuo mažens mokyti vaikus sveikai maitintis. Tuo tikslu į darželį pasikvietėme tikrų tikriausią virtuvės šefą, mūsų žemietį Kęstutį Bartkų. Labai laukėme susitikimo ir kruopščiai jam ruošėmės: pasidarėme virėjo kepures, pasirūpinome, kad turėtume prijuostes ir darbo įrankius.

 

Pradėję nuo teorinės pažinties su vaisiais ir daržovėmis, prisiminę ir pakartoję vaisių bei daržovių spalvas, suskaičiavę šilauoges ir vyšnias, įveikę šefo linksmas užduotėles, priešmokyklinio ugdymo grupės „Bitutės“ vaikai pasinėrė į sveiko ir gardaus maisto gamybą. Drauge mokėsi pjaustyti daržoves ir vaisius, gaminti nesudėtingus užkandžius, salotas, desertus, juos papuošti, o paragavus įvertinti skonius ir kvapus.

Virtuvės šefas negailėjo sveikos mitybos patarimų, priminė vaikams, kad būtina gaminant maistą pasirūpinti švariomis rankomis, tinkama apranga, pateikti maistą estetiškai.

Tikime, kad mokydami nuo mažens galime pasiekti esminių vaikų mitybos pokyčių. Ką daryti, kad vaikai dažniau valgytų vaisius ir daržoves? Virtuvės šefo Kęstučio, šiuo metu dirbančio restorane „Karpynė“, patarimas – tėveliai turi rodyti deramą pavyzdį ir patys dažniau valgyti tai, kas sveika ir naudinga.

 

Ikimokyklinio ugdymo skyriaus „Kregždutė“ inf.

Mielai sutinkame pasidalyti „Švietimo naujienų“ svetainėje skelbiamais tekstais ir nuotraukomis, tik prašome nurodyti informacijos šaltinį ir autorius.