Konferencija „Įdomiosios pamokos“

Kristina Dumčienė
,
Marijampolės sav. Želsvos pagr. m-klos pradinių klasių mokytoja metodininkė, konferencijos organizatorė

Vasario 27 d. Želsvos pagrindinėje mokykloje vyko respublikinė pradinių klasių mokinių teorinė-praktinė konferencija „Įdomiosios pamokos“, kurią jau ketvirtą kartą organizavo Želsvos pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytojos: Rimutė Avižienienė, Živilė Baltuškonienė, Kristina Dumčienė, Palmira Matulevičienė, Laimutė Pranckevičienė. Konferencijos tikslas – pristatant įdomiausias pamokas ugdyti mokinių mokėjimo mokytis ir komunikavimo kompetencijas. Konferencijos dalyviams ir organizatoriams sveikinimo žodžius tarė Marijampolės savivaldybės tarybos narė Irena Lunskienė. Muzikinį sveikinimą su mušamaisiais vamzdžiais parengė mokytojas Bronius Kaubrys.

 

Konferencijoje dalyvavo 66 mokiniai ir 32 juos konferencijai parengę mokytojai iš penkiolikos Lietuvos mokyklų. Pranešimus skaitė konferencijos šeimininkai – Marijampolės sav. Želsvos pagr. mokyklos mokiniai, o taip pat mokiniai iš Vilkaviškio, Marijampolės, Lazdijų, Biržų mokyklų. Mokiniai dviejose grupėse pristatė 25 pranešimus apie įdomiausias ir netradicines pamokas. Vaikai pasakojo apie kepimo, sveikos mitybos, tolimųjų kraštų kultūros, eksperimentines,  programavimo, tyrinėjimo ir kitas patyrimines pamokas. Ypatingo dėmesio sulaukė pažintis su pamoka, kurioje mokiniai išmoko užsiauginti drugelį.

 

Tokios konferencijos – puiki vieta mokiniams pagerinti savo komunikavimo įgūdžius, įgauti drąsos, pasitikėjimo savimi, savarankiškumo ir žinių. Visi konferencijos dalyviai buvo apdovanoti medaliais, o mokytojos – padėkos raštais.

Mielai sutinkame pasidalyti „Švietimo naujienų“ svetainėje skelbiamais tekstais ir nuotraukomis, tik prašome nurodyti informacijos šaltinį ir autorius.

Komentarai (2)