2020-ieji paskelbti Ateitininkų metais – numatyti renginiai mokiniams, studentams, visuomenei

ELTOS nuotr.

Šiandien Vyriausybė nutarimu patvirtino Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos pateiktą Ateitininkų metų minėjimo planą. 2020 m. minint Ateitininkų federacijos 110 metų sukaktį, Lietuvoje numatyta surengti ateitininkų istorijai ir dabarčiai skirtų keliolika įvairių kultūros, sporto renginių, stovyklų ir kt.

 

Numatoma organizuoti dviračių, pėsčiųjų žygius, surengti Ateitininkų metų bėgimą, nacionalines akademines stovyklas intelektualaus jaunimo ugdymo tema, organizuoti stovyklą mokiniams. Taip pat numatyti renginiai, per kuriuos prisimenami svarbūs ateitininkijos kūrėjai, tvarkomos atmintinos Lietuvos istorinės vietos, numatytos radijo ir televizijos laidos, skirtos visuomenei supažindinti su ateitininkų veikla.

Vasario 16-ąją planuojama surengti labdaringą minėjimą, skirtą Lietuvos valstybės atkūrimui ir prie jo prisidėjusiems ateitininkams paminėti. Minint organizacijos sukaktį, numatoma išleisti filosofo Juozo Griniaus knygą „Idealas ir laikas“, Prano Dovydaičio, pirmojo žurnalo „Ateitis“ redaktoriaus ir vieno iš ateitininkų sąjūdžio įkūrėjo, knygą „Trys pamatiniai klausimai“.

Kitąmet Kaune vyks akademinis festivalis „Padžiauk sofą“, Vilniuje – Ateitininkų federacijos kongresas.

 

2020-uosius Ateitininkų metais 2019 m. liepą yra paskelbęs Seimas. Ateitininkai – lietuviška katalikiška jaunimo organizacija, įkurta 1910 m. vasarį. Organizacijos misija – vadovaujantis katalikiška pasaulėžiūra ugdyti patriotiškai nusiteikusius jautrios širdies, tvirtos valios ir šviesaus proto jaunuolius. Organizaciją sudaro mokiniai, studentai ir mokslus baigę sendraugiai. Šiuo metu ateitininkų organizacijai priklauso 3190 narių.

 

ŠMSM Komunikacijos skyriaus inf.

Mielai sutinkame pasidalyti „Švietimo naujienų“ svetainėje skelbiamais tekstais ir nuotraukomis, tik prašome nurodyti informacijos šaltinį ir autorius.