Mieli mokytojai, mokiniai, dėstytojai, studentai, tėvai,
Visi grįžtantys ar tik pirmą kartą pradedantys mokslo metus!

 

Kiek bebūtų mūsų gyvenime rugsėjų, visi jie skirtingi. Nes kviečia vis į naujus atradimus. Kaip mažas vaikas namuose pamažu susipažįsta su šeima ir giminaičiais, o kieme – su draugais, taip mokykloje kasdien esame kviečiami į vis įdomesnę pažintį su savo šalimi, pasauliu, mokslo ir meno pasiekimais.

 

Tegul visos šios pažintys būna įdomios, prasmingos, auginančios sparnus ir svajones. Linkiu, kad mokykla padėtų jų pasiekti, kad būtų puikus tramplinas į ateitį, į kiekvieno iš Jūsų sėkmę.

 

Ačiū mūsų nuostabiems, kūrybiškiems pedagogams, ugdantiems vaikus ir brandinantiems jaunas asmenybes. Dėkoju profesinio ugdymo ir aukštųjų mokyklų dėstytojams, klojantiems pamatus ateities lyderių karjerai, jų išsilavinimui, supratimui ir pasitikėjimui, kurie reikalingi savarankiškam ir įvairiais vingiais nusėtam gyvenimui.

 

Taip, turime daug iššūkių įveikti. Svarbiausia, tai daryti ne pavieniui, bet einant drauge. Matykime kiekvieną vaiką, kartu – ir jo mokytoją. Laisvomis idėjomis, kūrybišku savarankiškumu paremta mokykla yra klestinčios valstybės pamatas.

 

Sveikinu Rugsėjo 1-osios proga – dar vienu pirmuoju žingsniu į mokslo, žinių, idėjų ir kūrybos pasaulį.

 

Nuoširdžiai
Algirdas Monkevičius
Švietimo, mokslo ir sporto ministras

Mielai sutinkame pasidalyti „Švietimo naujienų“ svetainėje skelbiamais tekstais ir nuotraukomis, tik prašome nurodyti informacijos šaltinį ir autorius.