Projekto dalyvių susitikimas Lenkijoje

„Erasmus+“ projektai – galimybė pamatyti pasaulį, susipažinti su įdomiais žmonėmis, praplėsti akiratį, lavinti kalbą ir pan. Todėl projekto „Google įrankių ir mobiliųjų telefono programėlių naudojimas mokymui ir mokymuisi“ dalyviai truputį nusivylė, nes susitikimas vyko Lenkijoje, kurios geografinė padėtis panaši, gamta irgi tokia pat… Tačiau laukė malonus siurprizas.

 

Šiaulių sporto gimnazijos komandos kelionės tikslas – projekto dalyvių susitikimas. Važiuodami daug kalbėjome apie būsimą veiklą, kartojomės savo pristatymus. Kai įvažiavome į miestą, stebėjomės jo jaukumu ir gamta. Nusivylimo kaip nebūta!

Į Slupską taip pat atvyko ir bulgarai bei portugalai – visus suvienijo gera nuotaika, pirmieji įspūdžiai, greitai tapome savotiška šeima. Projektinės veiklos įtraukė į bendrą darbą, tad ir dienos bėgo nepastebimai. Bendraudami angliškai pasisėmėme neįkainojamos patirties.

 

Per projektinę savaitę lenkai dalijosi gerąja patirtimi – pristatė savo informacinių ir komunikacinių technologijų pamokas. Lietuviai, lenkai, portugalai ir bulgarai turėjo galimybę išbandyti kurti filmukus, mobiliąsias programėles, kurios padeda lengviau atrasti, įsiminti, įsisavinti, pasikartoti ir tiesiog džiaugtis mokymosi procesu.

Kadangi mokytis galima ne tik mokykloje, mes, projekto dalyviai, važiavome į ekskursijas, lankėmės muziejuose, gaminome žvakes, daug bendravome. O viena diena buvo skirta sportui.

Laikas prabėgo greitai, grįždami dalijomės įspūdžiais, patirtimi, tvirtai įsitikinę, kad ir kaimyninės šalys yra išskirtinės, įdomios savo žmonėmis ir kultūra, tad bet kokia galimybė jas patyrinėti turi būti išnaudota.

 

Šiaulių sporto gimnazijos inf.

Mielai sutinkame pasidalyti „Švietimo naujienų“ svetainėje skelbiamais tekstais ir nuotraukomis, tik prašome nurodyti informacijos šaltinį ir autorius.